Mitä meille kuuluu?

Kaikenlaista on ehtinyt tapahtua viimeisen 4kk aikana; on ollut iloja sekä suruja, myöskin onnistumisia.

Redi kastroitiin 14.12.2010 ja itse leikkaus meni hyvin. Komplikaatioita kuitenkin tuli, jätetyt kivespussit turposivat suuren mandariinin kokoisiksi ja jouduttiin käymään hakemassa kortisooni piikkiä. Ilmeni allergia jodille, kun haavaa puhdistin betadinella. Haava kuitenkin lähti paranemaan hitaasti mutta varmasti. Uusia ongelmia alkoi ilmetä. Haava tulehtui ja R joutui syömään 3vkoa putkeen antibiootteja.

Kun kaikki näytti alkavan olemaan kohdallaan, R alkoi eräs ilta oksentaa rankasti. Pari päivää oksensi ja ei ulostanut ollenkaan, kiidätin koiran keskellä yötä röntgeniin päivystykseen suolitukos epäilyn takia.

Röntgen kuvissa näkyi "jotain" ja R päätettiin avata seuraavana iltana.

Avauksessa ei kuitenkaan löytynyt tukosta, ainoa poikkeavuus oli kiinnikkeet vatsapaidassa mikä viittasi alkavaan vatsakalvon tulehdukseen. Takaisin siis kotia paranemaan ja syömään antibiootteja. Pari päivää avauksen jälkeen sama oksentelu jatkui ja soitin taas keskellä yötä päivystykseen jossa kerrottiin että oksentelua aiheutuu antibiooteista. Vaihdettiin kaikki suun kautta annettavat antibiootit ruiskuilla annettaviin ja oksentelu loppui.

Antibiootti kierre oli aiheuttanut vatsakalvon tulehduksen, maha ei kestänyt lääke määrää eikä myöskään normaali ruokaa. Pari kk taisteltiin ruuan sisällä pysymisestä, pienin annoksin monta kertaa päivässä, niin että maha ei päässyt tyhjäksi mutta ei myöskään täyttynyt liian nopeaa. Pikku hiljaa pienin askelin maha alkoi taas toimia ja voi sitä riemun päivää kun uloste tuli normaalisti! R alkoi saamaan taas pilkettä silmäkulmaan ja tervehtyä.

Mutta ei kahta ilman kolmatta, Redille tuli hiiva takajalkoihin -.-' Sekin johtui rajusta antibiootti määrästä jota jouduttiin antamaan leikkausten jälkeen. Sitkeällä hoidolla ja rasvauksilla saatiin hiiva kuitenkin häädettyä jaloista.

 

Tällä hetkellä R on täysin terve. Ruokavalio vaihdettiin teollisesta barffiin ja huomattava muutos on tapahtunut; turkki on paremmassa kunnossa ja mikä tärkeintä, R on saanut massaa luittensa ympärille. Ennen kastraatiota R painoi huimat 19,9kg -.- Meinasi itku päästä kun näin nuo lukemat. Tällä hetkellä painoa löytyy about 26kg ja koira on todella hyvän näköinen.

Treenaamista jatkettiin helmikuun lopussa, pienin askelin koska taukoa oli ollut niin pitkästi. Saatiin kuitenkin kurottua muut kiinni nopsaa, eikä Redikään ollut kaikkea unohtanut Nauru

Nyt me treenataan kahdessa ryhmässä, tiistaisin OKK:n hallilla ja viikonloppuisin yhdistyksen omissa treeneissä.